2011. október 2., vasárnap

i2c projekt vol.3

nagyjából megvagyok, többé-kevésbé integráltam az eredeti SVP_Tool
-ba majd még lesz egy valag kozmetikai bugfix, meg tesztek hogy hol lehet megakasztani, de a fő funkciók mennek itt egy kép a tervezett kinézetről.


Ami nem is kissé hátráltatott.:
A kiválasztott hw eszméletlen jól van dokumentálva ennek ellenére "persze" sikerült olyan dolgokat kihoznom belőle ami még véletlenül sem volt sehol leírva. Eléggé hullott a hajam. Az a kevés.
A melóm miatt gyak. csak éjszaka foglalkoztam a dologgal ez meg egy idő után, (bármennyire is szeretek este nyugiban bütykölni) kiakaszt. Nem is a java vagy a hw programozása a gond hanem az állandó tökölés hogy összefésüljem a dolgokat
java-->d2xxjavaUSB-->HW-->i2c-->24RF08
mivel visszafelé haladtam az eep volt a legnagyobb falat(címzés..egyebek) a második szirszar az adatok átvitele plusz parancsokkal mixelve. Na ez durva volt még le kell tesztelnem az összes bizbasz lehetőségre, főleg a HW puffere aggaszt. De egyenlőre még kerek a dolog remélem később sem jön elő semmi.
Ha minden lefut a akkor a következő terv az hogy rendelek 2-4db HW-t bedobozolom és piacra dobom, hátha megtetszik vkinek :) Utána nekiesek és csinálok egy "rendes" eep iró olvasót mer miért ne :) Annó rengeteget melóztam a Pony-val
imádtam de kell hozzá nativ soros meg nem multiplatform...egyebek.
Apropó közben beleszaladtam egy SL400 lenovo-ba ami még IBM sec. alapú de már nincs benne 24RF08, hanem mindent a BIOS flash-ben tárol. Belenéztem hát... most nem a fényezés miatt de kb 20 perc alatt megvoltam a megoldással :) Kellene egy kontroll gép de szerintem jó ahogy megcsináltam.
Szal az egyik tervem hogy majd beforgatok egy SPI flashert is ebbe :) Mindenesetre a HW jó választás volt úgy néz ki. Amit akartam eddig simán meg tudtam vele csinálni, amit elterveztem azokra mindenre alkalmas (SPI is) és persze egyre jobban megismerem, szal gyorsabb lesz vele a meló.
Szal maradok és folytatom. Ami még nagyon fontos hogy a java is marad. Eddig nem csalódtam benne és az igazán szar(mivel nem létezik) usb kezelése ellenére jól lehet vele melózni. Lájkolom :)

2 megjegyzés:

 1. please
  how to download svp tool 1.6
  thank's

  VálaszTörlés
 2. HI,
  first of all you made a great job
  second is the new svp tool ready for download??
  thank you!!

  VálaszTörlés